Lapas

2011. gada 30. maijs

Knupja krellīte

Jau sen kņudēja doma par tamborētu knupja krellīti Bebuliņai. Un nu beidzot ideja sagaidīja savu realizāciju :) Man pašai rezultāts ļoti patīk. Linnai arī. It īpaši tās bumbas, nu tik "garšīgas" :D Kamēr vēl nav zobu, neuztraucos, ka krellīte galvenokārt dzīvojas pa Bebuliņas muti, jo savērta uz neilona diega un tik viegli nenotrūks. Bet, kad parādīsies pirmie baltie asumiņi, tad gan būs jauzmanās. Arī tētis manu darinājumu atzina par glītu esam, bet Ancīte paziņoja, ka arī grib tādas krellītes.




Kā es darīju?
Pagatavošana ir ļoti vienkārša. Un ļoti lēta. Man pat sanāca par velti, jo es šim nolūkam speciāli neko neiegādājos, izmantoju to, kas mājās. Un tas bija:
* dzija, kas palika pāri no Linnas jaciņas
* tamboradata (izm. 1.00)
* vates bumbiņas
* neilona diegs (var visparsatāko makšķerauklu)
* dažādas pērlītes (savulaik pirktas Rimi rotaļlietu nodaļā par 2 latiem komplektā)
* aizdarīte no tā paša pērļu komplekta
* knaģītis no vectēva vecajām bikšubantēm


Vispirms aptamborēju bumbas. Notamborēju 5 gaisa cilpiņas, savienoju. Pirmajā kārtā katrā cilpiņā ietamborēju 2 īsos stabiņus, kopā 10. 2. kārtā arī katrā cilpiņā pa 2 stabiņiem, kopā 20 stabiņi. No 3. līdz 7. kārtai (5 kārtas) neko nepieaudzēju, tamborēju tik uz augšu tos pašus 20 stabiņus. Tad pusgatavajā tamborējumā iebāzu bumbiņu un sāku noraukt. 8. kārtā satamborēju kopā pa 2 stabiņiem. 9. kārtā tāpat. Bumbiņa gatava. Sataisīju pavisam 10 tādas bumbiņas. Tad ņēmu makšķerauklu un pērles un sāku vērt, vienā galā "piemontējot" knaģīti, otrā - aizdarīti knupja piestiprināšanai. 


6 komentāri:

  1. ļoti skaista krāsaina :)
    tik bērns nevar tomēr to žilku kaut kā pārraut?

    AtbildētDzēst
  2. ai, cik skaists darinājums!!! Ļoti, ļoti koši, krāsaini, dāmīgi :)
    Manai meitiņai šamais aksesuārs tā arī palika neaktuāls, jo meitiņa knupi nelieto - tā ka bij man šādas tādas idejas, bet neradās vajadzība tās realizēt...

    AtbildētDzēst
  3. Inese man vārdus no mutes izņēma :D, nu ļoti skaitas knupja krellītes!!!
    Madara, man liekas, kad nezin vai bērniņš ir spējīgs pārraut to makšķerauklu, es piemēram nevaru to izdarīt :)

    AtbildētDzēst
  4. Ak, kāds sievišķīgs aksesuārs jau no bērna kājas:) Man arī knupja auklas izpaliek, jo knupis mājās pats tikai kā dekorācija:)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies, meitenes :)
    Madara, par to pārraušanu, pievienojos Inetai - ja es nevaru pārraut, tad domāju, arī mana pusgadniece diezvai to spēs :)
    Inese, Sarkanā Biete - jums paveicies - izpaliks atradināšana no knupja :) Bet idejas krellītem varēs izmantot nākamajam bērniņam vai dāvanai kādam citam bebītim ;)

    AtbildētDzēst
  6. ļoti skaistas knupja krellītes! :))) Tās krāsas vien ieraugot paliek jautrāka oma. Pilnīgi žēl kļūst, ka mūsmājās Ieva knupi nelieto. Savādāk tiešām gribētu viņai ko līdzīgu:)))

    AtbildētDzēst