Lapas

2012. gada 13. marts

Perfekti šokolādes mafini

Vajadzēja Aiju dienai par godu uzcept ko gardu. Izvēle krita uz pēdējās "Ievas Virtuves" šokolādes mafiniem. Jau izlasot recepti, tā šķita vienkārša. Jo:
  • pirmkārt, nav nepieciešamas nekādas tikai specializētajos veikalos vai stokmanā nopērkamas garšvielas;
  • otrkārt, lai arī jāpievieno dzīva šokolāde, nav jāveic nekādas darbības ūdenspeldē :)
  • treškārt,  masa nav jādabū viendabīgā konsistencē - jau receptūrā teikts: tas nekas, ja ir kunkulīši, galvenais - nepārmaisīt
  • ceturtkārt, pārliecināja vērtējums: "sulīgi, sātīgi un varen šokolādīgi".
Ķeramies klāt!
Vajadzēs:
250g miltu
25g kakao pulvera (parastā, rūgtā)
2 tējkarotes cepamā pulvera
pustējkarote dzeramās sodas
100g tumšās šokolādes
150g piena vai krējuma šokolādes
2 olas
280ml skābā krējuma
85g gaiši brūnā cukura (es izmantoju balto)
85g saldkrējuma sviesta

Pagatavošana:
1.Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem 
2.Sasmalcina abas šokolādes, bet ne pārāk smalki (es katru kvadrātiņu sadalīju vēl 4-6-8 gabaliņos). Noliek malā.
3.Katliņā izkausē sviestu. Noliek malā.
4.Lielākā bļodā ar putojamo slotiņu sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu. Iemaisa šokolādes gabaliņus.
5.Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru, iemaisa izkausēto sviestu un skābo krējumu.
6.Krējuma masu lēnām iecilā miltu maisījumā. Masai nav jāsanāk viendabīgai, galvenais - nemaisīt par daudz!
7.Mīklu pilda mafinu formiņās un cep krāsnī 20 minūtes.

Rezultāts:
Vienkārši debešķīgs! Nepārsaldināti, mīksti, sulīgi (bet ne slapji), riktīgi šokolādīgi kēksiņi, kurus es ieteiktu apēst, kamēr vēl silti vai vismaz tuvāko pāris stundu laikā, kamēr šokolāde ir mīksta.


* * * * *

1 komentārs:

  1. Tiešām, fantastiski keksiņi. Tikko sacepu. Tik mīkstiņi, labākie mafini kādus līdz šim esmu gatavojusi. Liels paldies par recepti.

    AtbildētDzēst