Lapas

2011. gada 11. maijs

Linnas pusgada kēksiņi

Ārprāc, cik neticami ātri skrien laiks! Manai mazajai Linniņai šodien pusgads!!! Aktuāls jautājums: Kādā kūkā spraudīsim nu jau sešas svecītes?
Man gribējās kaut ko nebijušu. jo ierastās biskvīta kūkas, kēksi,  speķa pīrāgi un cepumu tortes apnikušas. Ideju par sāļo torti tētis noraidīja. Savukārt es neatbalstīju viņa ideju par vēja kūkām, nebija noskaņojuma ķēpāties ar plaucēto mīklu.
Tāpēc paldies mammas rokām, kas aizveda mani uz gadalaiku skicēm pēc Linnas sešu mēnešu jubilejas kēksiņiem :) Sanāca dievīgi labi (pretēji tam, kā ņēmos ap māmiņdienas lielo kēksu, par to arī kaut kad pastāstīšu). Droši vien tāpēc, ka mazos kēksiņus cepu pirmo reizi - iesācēja veiksme :)


Ar recepti gan nedaudz paimprovizēju - lazdu riekstus aizstāju ar zemesriekstiem, cukuru ņēmu mazāk - 150 g, varēja pat vēl mazāk, jo no baltās šokolādes arī savs saldumiņš.
P.S. Es vienmēr smejos, ka Ance kā sunītis staigā man visur pakaļ. Ja esam vienā istabā, viņai mani nevajag, bet līdz ko izkustos, tā viņa man pakaļ. Nu jau man ir divas "astītes". Tā nu visas šiverējāmies pa virtuvi. Zinu, zinu, ka briesmīgi bīstami, bet es biju uzmanīga, pieskatīju kā nākas savus acuraugus :)


P.P.S Jubilāre arī sagādājusi vecākiem dāvaniņu - beidzot sākusi velties. Iemācījās jau pirms mēneša, bet līdz šim to darīja ļoti, nu ļo-o-oti slinki. Toties šodien maisam gals vaļā - virpuļo uz abām pusēm tā ka prieks! :)))

3 komentāri:

  1. jā laiks skrien ātri. man ar tikko tāds bija, bet nu jau stiberējas savām kājelēm. Sveicieni pusapaļajā jubilejā :)))

    AtbildētDzēst
  2. Sveicu arī es mazo princesi pusgada jubilejā :)

    AtbildētDzēst