Lapas

2017. gada 28. septembris

TOMĀTU - PAPRIKAS MĒRCE

Vēl viena lieliska recepte paprikas mīļotājiem :) Nedaudz [ar papriku] uzlabota mājās gatavota tomātu mērce, lieliska picām, Boloņas mērcei vai gulašam.


Šai receptē var izmantot pēdējos, pārgatavojušos vai nedaudz iebojājušos tomātus, vai, gluži otrādi, noplūktus vēl nedaaugušus, zaļus un pēc tam nogatavinātus kartona kastē, ietītus vilnas lakatā. Vārdu sakot, tādus, ko ne īsti uz maizes likt, ne salātos griezt.

Nepieciešams*:
3 kg tomātu
1,5 kg paprikas
1 ķiploka galviņa
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote etiķa
* no šī izejvielu daudzuma sanāk ~ divas 700 g burkas ar mērci.

Pagatavošana:
1. Tomātus noblanšē, atbrīvo no mizām. Lielākos pārgriež uz pusēm vai četrās daļās, mazos atstāj veselus. Izgriež serdītes.
2. Paprikai izņem sēklotnes un sagriež lielos kvadrātos.
3. Ķiploka daiviņas attīra no mizām, sagriež plānās šķēlītēs.
4. Visu liek katlā, uzvāra un turpina sautēt, ik pa laikam apmaisot, 40 - 60 minūtes. Jo ilgāk sautē, jo biezāks gala rezultāts. Bet mērcei jābūt mērcei, nevis pastai, vai ne? Tāpēc pārāk ilgi sautēt nevajag.
5. Sautēšanas beigās pievieno sāli, cukuru un etiķi. Pasautē vēl 2 - 3 minūtes.
6. Pilda burkās, aizvāko un atstāj kājām gaisā uz nakti. Uzglabā ledusskapī.

* * *

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana