Lapas

2012. gada 16. augusts

Visgaršīgākās marinētās bietes

Visgaršīgākās marinētās bietes, protams, ir tās, kuras gatavo mana māmiņa. Un arī es :)) Nedaudz saldenas, nedaudz skābenas, mmmmh...


Un pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Vispirms novāra 4-5 vidēji lielas, bet drīzāk jau nelielas, bietes. Marinādei uz puskilogramu vārītām bietēm nepieciešams:
  • 1 glāze ūdens (~220 ml)
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 2 ēdamkarotes (bez kaudzes) cukura
  • šķipsna sāls
  • 3 ēdamkarotes 9 % etiķa
Marinādi uzvāra, atdzesē un izkāš, lai ēdot nemaisās pa kājām muti ķimenes (neciešu!!!) Sarīvē uz rupjās rīves bietes. Var arī griezt kubos vai plānās šķēlītēs, bet visgaršīgāk sanāk rīvētas. Sarīvētās bietes liek puslitra vai lielākā burciņā. Jāliek diezgan brīvi, nepiespiežot un nestampājot, lai marinādei ir kur satecēt un palikt. Un pārlej ar izkāsto marinādi.Ledusskapī iekšā un nākamajā dienā ir ēdams. Gan kā salātiņi pie pusdienām, gan aukstajā zupā - ideāli! Pievienoju arī parastajai biešu zupas - piedod nelielu pikantumiņu.


Labu apetīti!

1 komentārs: