Lapas

2014. gada 26. septembris

ĀTRĀ TOMĀTU - KABAČU ZUPA

Patiesībā jau tie ir tomātu - kabaču salāti ziemai. Bet es tos izmantoju kā zupas pusfabrikātu. Kad uz fikso vajag vakariņas: no ledusskapja ārā, burku vaļā, katlā iekšā, pievienoju vārītu ūdeni, uzsildu, sablendēju un gatavs! Var [kalorijas] bagatināt ar baltajām pupiņām, [vai] kartupeļiem, [vai] kukurūzu, [vai] grauzdiņiem, vai jebko citu. Var arī vienkārši - ar krējumu un zaļumiem.



Sastāvdaļas:
  • 1,2 kg tomātu
  • 0,6 kg kabaču
  • 3 burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 puravu kāti
  • 1 liela paprika
  • 1 ķiploks
  • 1 bunte pētersīļu
  • 100 g eļļas
  • 3-4 ēd.k. 9% etķis
Pagatavošana
  • Dārzeņus sagriež, bet ne pārāk smalki;
  • Katlā lej eļļu. Sakarsētā eļļā apcep burkānus, sīpolus, puravus, ķiploku;
  • Pievieno tomātus un sautē apm. 10 minūtes;
  • Pievieno kabačus un turpina sautēt, līdz tie ir mīksti.
  • 5 min, pirms sautēšanas beigām pievieno sakapātus pētersīļus.
  • Pašās beigās pievieno etiķi, iemaisa un nogriež uguni.
  • Pilda burkās. Aizvāko.
No minētā izejvielu daudzuma sanāca tik daudz gatavās produkcijas

LAI LABI GARŠO!

* * * * * 

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana