Patiesībā jau tie ir tomātu - kabaču salāti ziemai. Bet es tos izmantoju kā zupas pusfabrikātu. Kad uz fikso vajag vakariņas: no ledusskapja ārā, burku vaļā, katlā iekšā, pievienoju vārītu ūdeni, uzsildu, sablendēju un gatavs! Var [kalorijas] bagatināt ar baltajām pupiņām, [vai] kartupeļiem, [vai] kukurūzu, [vai] grauzdiņiem, vai jebko citu. Var arī vienkārši - ar krējumu un zaļumiem.
Sastāvdaļas:
LAI LABI GARŠO!
Sastāvdaļas:
- 1,2 kg tomātu
- 0,6 kg kabaču
- 3 burkāni
- 2 sīpoli
- 2 puravu kāti
- 1 liela paprika
- 1 ķiploks
- 1 bunte pētersīļu
- 100 g eļļas
- 3-4 ēd.k. 9% etķis
Pagatavošana
- Dārzeņus sagriež, bet ne pārāk smalki;
- Katlā lej eļļu. Sakarsētā eļļā apcep burkānus, sīpolus, puravus, ķiploku;
- Pievieno tomātus un sautē apm. 10 minūtes;
- Pievieno kabačus un turpina sautēt, līdz tie ir mīksti.
- 5 min, pirms sautēšanas beigām pievieno sakapātus pētersīļus.
- Pašās beigās pievieno etiķi, iemaisa un nogriež uguni.
- Pilda burkās. Aizvāko.
No minētā izejvielu daudzuma sanāca tik daudz gatavās produkcijas |
LAI LABI GARŠO!
* * * * *
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru