Lapas

2014. gada 27. septembris

TOMĀTU MĒRCE

Nepieciešams:

  • 2 kg tomāti (es izmantoju brāķētos - tādus, ko veikalā par naudu nepirktu, bet eko brāķīšiem no vecāku siltumnīcas pat miziņai savs smeķis) 
  • 4 sīpoli
  • 2 ķiploki
  • eļļa
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 3 smaržīgie pipari
  • karija pulveris
  • lauru lapas
  • baziliks
  • timiāns
  • oregano
  • rīvētas cidonijas ar cukuru, svaigas
Pagatavošana
  • Tomātus nomazgā, sagriež.
  • Sīpolus, ķiplokus sasmalcina.
  • Katlā, kurā gatavos tomātu mērci, sakarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
  • Pievieno tomātus, sāli, garšvielas pēc izjūtas un gaumes. Es pievienoju vienādās daļās, apmēram pustējkaroti no katra. Izmantoju Santa Maria garšvielas, bet labāk, bez šaubām, būtu svaigas.
  • Visu uzkarsē, līdz sāk vārīties, tad nogriež mazu liesmu, uzliek vāku un, ik pa laiciņam apmaisot, sautē 3-4 stundas. Jo ilgāk sautē, jo biezāka kļūst mērce. Apmēram pusstundu pirms sautēšanas beigām pievieno 1-2 ēdamkarotes svaigi rīvētas cidonijas ar cukuru. Tas piedos mērcei patīkamu saldskābu garšu.
  • Kad šķiet, ka nu ir gatavs, nogriež uguni, ņem sietu un tomātu ievārījumu pa daļām rūpīgi izberž, līdz sietā paliek tikai "sausais atlikums" - miziņas, sēkliņas un garšvielu atliekas;

Pirms

Pēc - sausais atlikums
  • Gatavo tomātu mērci vēlreiz uzkarsē, pilda burkās un aizvāko.
No minētā izejvielu daudzuma sanāk tik daudz gatavās produkcijas
LAI LABI GARŠO!

* * * * *


Nav komentāru:

Komentāra publicēšana