Lapas

2016. gada 26. oktobris

ĶIRBJA PĪRĀGS AR ZEMENĒM


Ikdienā jau tā nesanāk, bet skolēnu brīvlaikā, kad arī mammai vairāk brīva laika, launadziņā - kaut kas gards, mājās gatavots, ar veselīgu, vitaminizētu piesitienu :)

Nepieciešams:
2 olas
200 g paniņu
200 g ķirbja biezeņa
50 g augu eļļas
100 -150 g cukura
1 tējk. vaniļas cukura
320 g miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
Saldētas zemenes ar cukuru - pasniegšanai

Pagatavošana:
1. Olas + cukurs = sakuļ (neputo)
2. Paniņas + ķirbja biezenis + eļļa = sajauc un pievieno olu masai
3. Milti + cepamais pulveris + vaniļas cukurs = sajauc un pievieno (piesijā) kūkas masai. Visu samaisa.
4. Cep 200 grādos 35-40 minūtes.
5. Pasniedz karstu, pārlietu ar atkausētām, bet vēl aukstām zemenēm.


* * *

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru