Lapas

2012. gada 29. septembris

TOTĀLA VILŠANĀS UN UZTICAMAIS ROLBISKVĪTS

Totālu vilšanos man nācās piedzīvot šorīt, cepot ķirbju keksiņus. Pirmkārt jau, tā nesaprotamā mērvienība krūze. Cik ml, cik g? OK, aizstāju krūzi ar glāzi. Mīklu gatavoju - sekojot priekšrakstam, ar vienu vienīgu atkāpi: kurkumas man mājās nebija. Mīkla iznāca normāla, tikai aizdomīgi brūna, droši vien tās nepievienotās kurkumas dēļ. Turklāt pēc minētajām 10-15 minūtēm sērkociņš bija slapjš un lipīgs. Ļāvu cepties pusstundu. Bet rezultāts...... 


Tumši brūni, iekrituši plāceņi ar jēlu vidu un uzbāzīgu kanēļa garšu... 



Mana reakcija - no zvērīgām dusmām līdz izmisuma asarām, jo....... šis bija skaisti iecerēts kā gards pārsteigums mīļajam vīram dzimšanas dienā.......
Secinājums: neizmantot receptes ar sev nezināmām un nesaprotamām mērvienībām, vismaz tik īpašās un nozīmīgās reizēs nē. Situācijās, kad svarīgs drošs iznākums ar garantiju, ka viss būs štokos, labāk paļauties uz pārbaudītām vērtībām.
Rolbiskvīts - JĀ!!! Noslaucīju asaras, izšņaucu degunu, metu ķirbju keksus pie malas un ķēros pie vecā, labā rolbiskvīta. 6 olu dzeltenumi + 5 ēdamkarotes cukura + 1 tējkarote vaniļas cukura + šķipsna sāls = saputo. + 6 ēdamkarotes miltu + 1 tējkarote bez kaudzes cepamā pulvera = samaisa. 6 olu baltumi + 1 ēdamkarote cukura = saputo, iecilā olu dzeltenumu/cukura/miltu masā. Lej uz plāts, kur ieklāts cepampapīrs, izlīdzina, cep 225 grādos. Karstu biskvītu bagāti noziež ar omes jāņogu želeju, sarullē, atdzesē. Pārsijā pūdercukuru. Sasprauž svecītes. Gaida mājās jubilāru.



* * * * * * * * * * * * * *



P.S. Izķērnātā ķirbja tomēr baigi žēl...............

6 komentāri:

  1. Prieks, ka jubilāram tomēr gardums gatavs un labi izcepās! :)
    Bet par vilšanos - jā, pazīstama sajūta. It sevišķi cepot keksiņus. Pašlaik es arī meklēju savu 'īsto' šokolādes keksiņu recepti. Līdz šim - arī visi ir pievīluši.
    Lai mums veicās cepšanā un mazāk vilšanos turpmāk! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :) Par rollīti jubilārs bija dikti priecīgs, savukārt es priecīga, ka pārsteigums izdevās :)

      Dzēst
  2. šodien man ar tapa rullete...bet laikam pa maz jāņogas pa maz pieliku,vai putukrējumu, gribējās kaut kā slapjāku :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Rīt būs slapjāka, Lauriņ. Sasūksies :)

      Dzēst
    2. rītdienu nemaz nesagaidīja...apēsta uzreiz :D

      Dzēst
  3. Diess--- trakoti gribas pamēģināt, :D
    bet ar ruleti man sanāk tāda pļeka un viss. Ko es daru nepareizi ???

    AtbildētDzēst