- 2 olas
- 200 g cukura
- 200 g kefīra
- 2 tējk, cep. pulv.
- 100 g sviesta
- 400 g miltu
- pāris saujas saldētu ogu (aveņu, upeņu, jāņogu)
- 1 pac. želatīna
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno kefīru un izkausētu sviestu, izmaisa.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno masai, izmaisa.
- Daļu ogu apviļā miltos un iecilā mīklā.
- Mīklu liek kēksa formā, cep 180 grādos 40-45 minūtes.
- Gatavo kēksu kārtīgi atdzesē.
- Uzbriedina un izkausē želatīnu.
- Atlikušās ogas apber ar pūdercukuru, pārlej ar želatīnu un klāj virsū kēksam.\
PRIECĪGUS SVĒTKUS VISIEM, KAM LATVIJA MĪĻA!!!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru