Lapas

2015. gada 4. maijs

PRIECĪGUS SVĒTKUS, LATVIJA!


  • 2 olas
  • 200 g cukura
  • 200 g kefīra
  • 2 tējk, cep. pulv.
  • 100 g sviesta
  • 400 g miltu
  • pāris saujas saldētu ogu (aveņu, upeņu, jāņogu)
  • 1 pac. želatīna
  1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno kefīru un izkausētu sviestu, izmaisa.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno masai, izmaisa.
  3. Daļu ogu apviļā miltos un iecilā mīklā.
  4. Mīklu liek kēksa formā, cep 180 grādos 40-45 minūtes.
  5. Gatavo kēksu kārtīgi atdzesē.
  6. Uzbriedina un izkausē želatīnu.
  7. Atlikušās ogas apber ar pūdercukuru, pārlej ar želatīnu un klāj virsū kēksam.\
Pa tam lāgam bērni ar tēta palīdzību ir sakrāsojuši, sagriezuši un salīmējuši karodziņus, ko saspraust kēksā.

PRIECĪGUS SVĒTKUS VISIEM, KAM LATVIJA MĪĻA!!!

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana