Lapas

2017. gada 19. februāris

AVEŅU CEPUMI

Vienkārša recepte, ātri pagatavojami un ļoti gardi!!!


Recepte no "Ilustrētā Junioriem" Nr. 02/2017.



Nepieciešams:
  • 190 g miltu,
  • 100 g sviests,
  • 120 g svaigā siera,
  • 1 ola,
  • 120 g cukura,
  • 1 tējk. vaniļas cukura,
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera,
  • svaigas vai saldētas sasmalcinātas ogas (oriģinālā ir zemenes, mums bija avenes, bet noteikti der arī ķirši, upenes, mellenes, dzērvenes u.c.)
 

Pagatavošana:
1. Bļodā liek cukuru, sviestu un krēmsieru un ar mikseri sakuļ.


2. Pievieno olu un vaniļas cukuru un atkal sakuļ.
 

3. Pievieno miltus un cepamo pulveri un kārtīgi samaisa vai samīca ar rokām.


4.Pievieno ogas un iejauc mīklā.


5. Ar tējkaroti liek uz plāts nelielas mīklas piciņas.


6. Liek cepties 180 grādos un kaifo no smaržas, kas lēnām piepilda māju :)


7. Mūsmājās cepumi apēdās tik ātri, ka knapi paguvu nobildēt gatavo rezultātu. Žurnālā minēts, ka no šī mīklas daudzuma jāsanāk 24 cepumiem, bet mums sanāca vismaz 40. Labāk mazāki, toties vairāk!


* * *



Nav komentāru:

Komentāra publicēšana