Lapas

2017. gada 12. septembris

TOMĀTU-BURKĀNU-PAPRIKAS LEČO

 Jau agrāk esmu stāstījusi par manu mīlestību uz papriku. Šodien vēl viens veids, kā to sagatavot ziemai.
Nepieciešams:
  • 3,3 kg tomātu
  • 1,2 kg burkānu
  • 1,2 kg paprikas
  • 0,7 kg sīpolu
  • 1 puravs
  • 3 nelielas ķiploka galviņas
  • dažas bazilika lapas
  • 250 g eļļas
  • 200 g cukura
  • 90 g etiķa
  • 90 g sāls
  • tējkarote maltu melno piparu
 
1. Tomātus noblanšē un atbrīvo no mizām.
2. Visus dārzeņus sasmalcina (be ne pārāk smalki), liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas, uzvāra. Uzliek vāku, atstājot nelielu spraugu, pa kuru izkļūt tvaikam, un uz vidējas uguns sautē apmēram stundu.

3. Pilda burkās, aizvāko, apgriež kājām gaisā un atstāj atdzesēties uz nakti. Uzglabā ledusskapī.
 
No dotā produktu daudzuma sanāk 11 Spilvas burciņas ar lečo.
* * *

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru