Lapas

2012. gada 30. jūlijs

ĻOOOTI JAUKA DIENIŅA

Tā kā Ances vārda dienas svinības ar ballīti un draugiem šogad dažādu iemeslu dēļ izpalika, tad nolēmām šo dienu "pārcelt" uz sestdienu un sarīkot nelielu ģimenes izbraucienu ārpus Rīgas.
Pirmais pieturas punkts - Sigulda, Tarzāna parks (jeb man kā siguldietei vienkārši Pilsētas trase), nobrauciens ar rodeli. Šoreiz tikai vienu reizi, jo priekšā vēl ceļš, pie tam Siguldā esam bieži un gandrīz katru reizi "aizskrienam" arī līdz rodeļiem :)
Ieriķi. Ieriķu dzirnavas.Izkāpjot no mašīnas, pie kafejnīcas mūs sveicināja Kurmja kungs, laipni aicinādams iekšā. Tomēr mēs nolēmām, vispirms izstaigāt dabas taku un pēc tam ieturēt pusdienas.


Dabas taka. Pasakaini skaista un ļoti piemērota pastaigai ar maziem bērniem. Nav gara, tātad nepaspēj bērniem apnikt. Pusceļā ir arī šupoles un soli ar galdiem, kur atpūtināt kājas un ieturēt līdzpaņemto maltīti. Taka vijas gar un pār upīti, kas rada patīkamu vēsumu. Dabas skaistums papildināts ar interesantām, no sūnām veidotām skulptūrām - zvēriem, putniem, rāpuļiem. Tāds relax, ka gribas izklāt deķīti zālē un turpat palikt :)

Paskat, cik viens jau tālu ticis! Tūlīt būs augšā!

Aija, arī Ieriķos mīt flamingi :)

Rūķīšiem pašiem savas mini dzirnaviņas

Milzu papagailis glābjas no svelmes

Siguldā skaitām pakāpienus, Ieriķos - ūdensvīrus :)

 Cēsis. Ja bērniem apsolītas strūklakas, vai tad kādam vairs interesē bērnu pilsētiņa? Muļķības! Uz strūklakām prom, tas nekas, ka tikai nupat pievārēts bronhīts! Laimīgi bērni = veseli bērni? ....


No ūdens, kā zināms, bērnus var izvilināt tikai ar viltību :)

Galamērķis - Rauna. Arī ļoti, ļoti skaista vieta. Bet šoreiz vien ātri paciemojāmies pie omes, pastaigas atstājot citai reizei. Mājupceļā dārza "revīzija" pie otras omes Siguldā. Un karaliskas vakariņas: jaunie kartupelīši ar gaileņu mērci un lapu salātiem. Vakarā gulētejot Ancīte svētlaimīgi nopūtās: "Šogan bija ļooti jauka dieniņa..."


4 komentāri:

  1. Sveicieni jaukajai meitenei viņas vārdiņa svētkos!Un paldies no mūsu mazās jaunkundzes par jauko leļļu māju!Beidzot dāvana saņemta un aidā leļļu spēles!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies! Lai jaunkundzei rosīga leļļu dzīve! :))

    AtbildētDzēst
  3. :))) skaista un smaidīga mazās gaviļnieces dieniņa un pati gaviļniece! Tā dabas taka man ir pārsteigums, esam braukuši garām sazin cik reizes, bet nekad neesam piestājuši! Paldies Tev! Tagad noteikti kādreiz iziesim šo feino taku! :)))

    AtbildētDzēst
  4. Loti interesanta dabas taka bildītēs- tie dzīvnieki un ūdens vecis- kādu darbīgu cilvēku izdoma:))un galā ūdens atrakcija-plikajiem punčiem un pēdiņām:))Isti vasarīgs pasākums:))

    AtbildētDzēst