Lapas

2012. gada 2. jūnijs

Šokolādes končas ar ķirsīti viducī

Šīs ir manas pirmās (un, cerams, ne pēdējās) paštaisītās konfektes. Jāatzīstas- konfekšu darināšana nekad nav mani vilinājusi. Vienmēr šķitis, ka tas ir smalks un ķēpīgs darbiņš, tāpēc nekad pat nebiju iedomājusies, ka kaut ko tādu varētu darīt. Bet tā kā dzimšanas dienā tiku pie silikona konfekšu formītes, tad jāizmēģina vien bija:)


Pirmajā reizē nolēmu iet vienkāršāko ceļu - izskausēt jau gatavu šokolādi un sapildīt formiņās. Izmantoju 1 tāfelīti balto un 1 tāfelīti piena šokolādi, ķiršus no omes kompota un sadrupinātus grauzdētus zemesriekstus.
Vispirms ūdens peldē izkausēju un līdz pusītei formītē iepildīju balto šokolādi. Darīju to ar tējkaroti un (ak, cik nehigiēniski! bet rokas pirms tam tika kārtīgi nomazgātas) nedaudz piepalīdzēju ar pirkstiem, jo, lai gan pievienoju sviestu, masa tik un tā bija diezgan stingra.


 Saliku ķiršus.


Izkausēju un līdz augšai piepildīju ar brūno šokolādi. Nezinu, vai tā ir pareizi, bet kausēšanas laikā gan baltajai, gan brūnajai šokolādei pievienoju nedaudz sviesta, lai masa ir šķidrāka un vieglāk pildāma.


Pārkaisīju ar riekstiem. Un uz 2 stundām ieliku ledusskapī.


Gala rezultāts. Vienkārši, bet skaisti un gardi.


3 komentāri:

  1. forši, es ar sen jau esmu piemērotas formiņas meklējumos lai mājās radītu savas končas :)
    tik kārdinoši izskatās :)

    AtbildētDzēst