Lapas

2011. gada 14. marts

Zaļais brīnums

Atzīšos uzreiz - laikam jau neesmu zaļi domājošs cilvēks un zaļo dzīvesveidu nepiekopju (bet arī nenoliedzu!) Esmu skeptiska un neticu savai mazā, svarīgā zobratiņa lomai milzīgajā apkārtējās vides mehānismā. Atkritumus nešķiroju, eko veikalos neiepērkos, nelietoju eko pamperus bērniem, nesaku "nē" lielveikalu polietilēna maisiņiem, mājās izmantoju sadzīves ķīmiju un arī uz maniem sejas un ķermeņa kopšanas līdzekļiem nav uzrakstu "eko" vai "bio".
Kaut gan!!!......
Labprāt izmestu atsevišķi vismaz stiklu, papīru, konservu bundžas un pārtikas atkritumus. Bet pie mūsu mājām ir tikai viens, kopējs konteiners visiem atkritumiem. Arī pret eko pamperiem nebūtu iebildumu, ja vien tie nebūtu divreiz dārgāki par parastajiem. Manā somā ir auduma maisiņš iepirkumiem un vannas istabā šis tas no "Madaras" (bet kas to zin, cik tur ir "eko" un cik visa pārējā).
Ar pārtiku arī nav tik traki - kartupeļi, burkāni, bietes un citi dārzeņi - no omes dārza, tāpat kā ievārījumi, sulas un saldētās ogas. Zāļu tējas - arī no omes krājumiem. Gaļu un zivis šad tad iepērkam tirgū. Bet arī - cik tur tā "eko", kas to lai zin...
Ar tīrīšanas līdzekļiem ir savādāk. Protams, esmu dzirdējusi par citrona, sodas un etiķa noderību mājas uzkopšanā. Arī par mikrošķiedras lupatiņām, kas notīra visu bez palīglīdzekļu izmantošanas. Ticu, ka tas "strādā", tomēr nez kāpēc (spēcīgs pieradums?) joprojām lietoju "Drogās" nopērkamās pudelītes un flakonus ar dažādu krāsu un konsistences šķidrumiem un gēliem. Vienīgais "zaļums", par ko var uzsist sev uz pleca - veļas pulveri lietoju divreiz mazāk, nekā iesaka ražotājs, un nekāda vaina - drēbes izmazgājas.
Bet turpmāk būs savādāk, es ceru. Jo manā īpašumā pirms pāris dienām nonāca zaļais brīnums - Bio Wash Ball jeb Bio mazgāšanas bumba.


Esmu noskaņota cerīgi, jo par šo bumbu esmu dzirdējusi vairāk labas nekā sliktas atsauksmes. Vienīgais "bet" (ko, starp citu, lietošanas pamācībā arī godīgi atzīst ražotājs), ir tas, ka zaļais bumbulis nav īpaši piemēros ļoti netīru drēbju mazgāšanai. Tādā gadījumā ieteikts pievienot veļas pulveri 1/5 no parasti lietotā daudzuma. Bet, tā kā maģisko bumbu esmu iecerējusi testēt un pēc tam arī  lietot manās mazās meitiņas drēbīšu mazgāšanai, tad domāju un ļoti, ļoti ceru, ka līdz šim lietotajam šķidrajam mazgāšanas līdzeklim "Dreft Baby & Sensitive" varēsim teikt "atā, atā".
Veļas diena būs kaut kad šonedēļ, pēc tam pastāsīšu, kā man būs veicies.

2 komentāri:

  1. Brīvdienās tieši diskutējām ar paziņām par šīm brīnumbumbām... visi kā viens teica, ka tās izmazgā netīrumus vienīgi no melnām drēbēm, jo uz tām tāpat tos netīrumus neredz :D Es domāju šī bumba vairāk iedarbojas kā ūdens mīkstināšanas līdzeklis, lai mazgāšanas līdzeklis labāk "darbotos", vismaz es lieku līdzīgu Norwex bumbu tikai un vienīgi šādam nolūkam...
    Gaidīšu tavu vērtējumu šim produktam! :)

    AtbildētDzēst
  2. Tur klāt pievienotajā aprakstā tieši tā arī minēts - tīrīšanas princips balstās uz to, ka keramiskās lodītes, kas atrodas bumbā, mīkstina ūdeni un auduma šķiedras, līdz ar to ūdens pats spēj iztīrīt veļu. Nu mēģināšu, tad redzēšu, tiek vai netiek ūdens bez pulvera galā ar netīrumiem :)

    AtbildētDzēst