Lapas

2011. gada 10. marts

Mazi, mīksti dūrainīši

Laiciņš ārā kļuvis mīlīgi silts un arī mana bebulīte jau paaugusies tik liela, ka rociņas vairs nav jāslēpj kombinezona piedurkņu iekšpusē, bet var ievilkt līdz galam, ka plaukstiņas lien ārā. Tāpēc ķēros pie adatām un divos vakaros tapa, manuprāt, gana glīti cimdiņi.



Adīšana ir ļoti vienkārša. Tā kā meitiņai ir tikai 4 mēneši, tad atsevišķs īkšķītis nav nepieciešams. Tātad šie ir pavisam īsti dūrainīši - visa dūrīte vienā mājiņā :))
Ņemam smalku dziju un smalkas adatas. Uzmetam uz katras adatas pa 13 valdziņiem, kopā 52. Adam 8 kārtas labiski, tad veidojam robiņus: 2 valdz saadīti labiski, apmetums, 2 valdz. saadīti labiski, apmetums, un tā līdz galam visas 4 adatas, nākamajā kārtā visus valdziņus izadam labiski. Tālāk atkal 8 kārtas adam labiski. Tad pa robiņu līniju adījumu pārlokam un pieadam. To dara šādi: katru valdziņu saada ar atbilstošo uzmetuma pīnītes cilpiņu. Izklausās sarežģīti, bet ir ļoti vienkārši. Ja tomēr neizdodas, tad var atstāt nepieadītu un pašās beigās, kad cimdiņš būs pabeigts, maliņu atlocīt un piešūt.
Sākam rakstu. Tā kā raksta josla ir 13 valdz. plata, tad uz vienas adatas veidosim rakstu, pāŗējās adīsim vienkārši labiski. Pirms noraukšanas gan nāksies valdziņus uz adatām drusku pārkārtot, lai raksts nesanāktu cimdiņam sānā, bet pa vidu. Bet par to, kad pienāks laiks. Tagad 1. adatu izadam labiski, 2. pēc shēmas, 3. un 4. - labiski.


Adām 37 kārtas.
Un tad ir klāt brīdis valdziņus uz adatām nedaudz pārkārtot. No 1. adatas 7 valdziņus pārceļam uz 4. adatu, no 2. adatas - uz 1., no 3. uz 2. un no 4. uz 3. Tagad sanāk, ka raksts ir sadalīts uz 1. un 2. adatas.
Sākam noraukt. Noraucam katrā kārtā, saadot 1. adatas pirmos divus valdziņus, 2. adatas pēdējos 2 valdziņus, 3. adatas pirmos 2 valdz. un 4. adatas pēdējos 2 valdz. Kad uz katras adatas palicis pa 1 valdz., tos noraucam, izvelkot visiem cauri pavedienu.
Ieteikums
Pirms sākt adīt cimdiņus, iesaku uzadīt paraudziņu, lai zinātu, cik valdziņus nepieciešams uzmest. Jo gadās, ka tad, kad cimdiņi gatavi, izrādās, ka bērniņa roka nav nemaz tik maziņa, kā izlicies.
Citi cimdiņi

1 komentārs: