Lapas

2011. gada 23. februāris

Pirmās sandalītes manai mazulītei

Tuvojoties manas jaunākās meitiņas 3 mēnešu jubilejai, nolēmu sarūpēt viņai dāvaniņu - tamborētas sandalītes. Izdomāju, apmēram kādas vēlos, sameklēju dziju (ne pārāk smalku, bet tādu, lai tamborējums būtu mīksts, bet tai pat laikā pietiekami stingrs). Ņēmu 3. numura tamboradatu un - aidā! Tā kā modelis ir manis pašas izdomāts, nevis noskatīts tīmeklī, tad iesākumā darbiņu pāris reizes nācās izārdīt, līdz uzķēru īsto stabiņu skaitu un tamborēšanas tehniku. Rezultāts man ļoti patīk. Linnai arī :) Ja arī Tev patīk un gribi tādas uzcakināt, lasi tālāk!




Tātad - ķeramies pie darba! Vispirms tamborēsim labās kājas sandalīti. Sākam tamborēt no pēdiņas. Pēdiņu tamborējam pēc manis zīmētas shēmas. Neesmu tamborēšanas specs, bet ceru, ka principu var saprast - pēdas daļa taisna, bet purniņa un papēža daļās pieaudzējam, lai veidotos smuki apaļš. Sākam no sarkanā punkta. Uztaisam pīnīti no gaisa cilpiņām un tamborējam kā gliemezīti - uz riņķi vien, uz riņķi vien...


Kad nu tik tālu esam, tad turpinām visus 56 stabiņus tamborēt uz augšu - 3 rindas. Tālāk no papēža 16 stabiņiem veidojam kapīti - tamborējam turp/atpakaļ 2 rindas. Otrās rindas beigās uzmetam vēl 30 gaisa cilpiņas, no kurām veidosies siksniņa. Notamborējam vienu rindu. Speciāli veidot pogcaurumu nevajag, jo caurumiņi starp stabiņiem ir pietiekami lieli, lai izvērtu mazu podziņu. Kreisās kājas sandalītei siksniņu veidosim nedaudz savādāk. Kapītei notamborējam 1 rindiņu, pavedienu nogriežam. Izveidojam pīnīti no 30 gaisa cilpiņām un tad, nepārgriežot pavedienu, tamborējam kapītes otro un trešo rindu. Tik tālu gatavs!
Tagad darināsim sandalītes virsiņu. Uzmetam 8 gaisa cilpiņas, savienojam, lai no pīnītes izveidojas aplītis, un atkal tamborēsim gliemezīti. Pirmajā rindā no katra stabiņa iztamborējam 2, rindas beigās mums ir 16. Otrajā rindā arī no katra stabiņa iztamborējam 2, tātad beigās būs 32. Pavedienu nenogriežam! Virsiņu tamborēsim klāt sandalītei. Sameklējam purngala vidējos 22 stabiņus. Tātad 16 purniņa daļas stabiņi + 3 uz katru pusi. Pietamborējam ar savienojuma cilpiņām. Vēl tikai janoslēpj visi dzijas galiņi, jāpiešuj podziņas, un sandalītes gatavas!!!

2 komentāri: